Tips voor onderhoud

Tips voor onderhoud van Textileen.

Lichte vervuiling kan worden verwijderd met een warm sopje en een zachte borstel of spons. Het gebruik van een agresieve reiniger, schuurspons, harde borstel of hogedrukspuit wordt afgeraden omdat deze het textileen kunnen beschadigen.

Zwaar vervuild textileen kunt het beste met een speciale niet schuimende cleaner te gebruiken zoals Golden Care Textilene Cleaner. Na gebruik van de cleaner neemt u het vuil af met een schone doek. Spoel vervolgens het textileen af en laat alles drogen.


 

Tips voor onderhoud van Wicker / Vlechtwerk (Kunstof Rotan).

Wicker tuinmeubels kunt u het gehele jaar buiten laten staan. Wel is het verstandig de meubels in de winter binnen te zetten als u daar de mogelijkheid toe heeft. Als u toch besluit de meubels buiten te laten is het aan te raden de meubels af te dekken met een beschermhoes.

Lichte vervuiling kan worden verwijderd met een warm sopje en een zachte borstel of spons. Het gebruik van een aggresieve reiniger, schuurspons, harde borstel of hogedrukspuit wordt afgeraden omdat deze het vlechtwerk kunnen beschadigen.

Zwaar vervuild vlechtwerk kunt het beste met een speciale niet schuimende cleaner te gebruiken zoals Golden Care Cleaner voor Vlechtwerk. Na gebruik van de cleaner neemt u het vuil af met een schone doek. Spoel vervolgens het vlechtwerk af en laat alles drogen.


 

Tips voor onderhoud Roest Vast Staal.

Weersomstandigheden en seizoenen hebben geen invloed op het uiterlijk van RVS. U kunt de tuinmeubelen dus het gehele jaar buiten laten staan.  Schoonmaken van RVS is erg simpel. U begint met het afspuiten van eventuele resten zand en stof. Vervolgens kunt u het meubel behandelen met Golden Care Roest voorkomer. Deze brengt u oppervlakkig aan waarna uw meubel beschermd is tegen vliegenroest (oppervlakkige roest)

Ook kunt de vliegroest achteraf verwijderen met Golden Care Roest verwijderder.


 

Tips voor onderhoud Natuursteen

Natuurstenen tuintafels kunt het gehele jaar buiten laten staan. De tuintafels zijn het beste schoon te maken met lauw water en een speciaal schoonmaakmiddel namelijk Golden Care Natuursteen Cleaner. Traditionele schoonmakenmiddelen bevatten namelijk zuren die de tafel aan kunnen tasten. Vetvlekken dienen direct verwijderd te worden om te voorkomen dat de vlek intrekt en lastiger te behandelen wordt.

Ook is de tafel te behandelen met Golden Care Natuursteen kleurverdieper. Deze verdiept de kleur van uw natuursteen en geeft de natuurstenen tuintafel een wet-look-effect zonder glans.


 

Tips voor onderhoud Teak

Onbehandeld teakhout wordt door weersinvloeden zilvergrijs. De grijze kleur is een laagje dat boven op het onbehandelde teakhout zit en is niet schadelijk voor het hout. Als u liever de originele houtkleur behoudt, dan kunt u uw tuinmeubels behandelen met Golden Care Teak Protector. Deze brengt u een maal per jaar goed aan zodat de originele kleur van het teakhout behouden blijft.

Om te voorkomen dat er vlekken in uw teak trekken dient u uw tuinmeubels te behandelen met Golden Care Teak Shield. Over het algemeen is het voldoende om alleen het tafelblad hiermee te behandelen. Kleine vlekjes behandelt u met een lauw sopje. Gebruik geen hogedrukspuit aangezien deze de toplaag verwijdert en uw meubel ruw maakt.

Voor Vintage teak is er de Golden Care Vintage Teak Protector die de vintagelook herstelt en behoudt.


 

Tips voor onderhoud Metaal

Metaal behoeft nauwelijks onderhoud. Net als bij aluminium maakt u ze minstens een keer per jaar schoon met lauw water en een niet agressief schoonmaakmiddel. Eventueel wrijft u het staal daarna in met een laagje was.

 

*Lees altijd de gebruiksaanwijziging van uw reinigingsproducten en tuinmeubels voor eventueel afwijkend gebruik.