Onderhouden van tuinmeubelen, hoe pak ik dat aan?

Bij de aankoop van een tuinmeubel denkt u misschien niet gelijk aan het onderhouden ervan. Toch is het noodzakelijk om uw loungeset en tuinmeubels regelmatig schoon te maken om ze het hele jaar door mooi te houden. Gelukkig hoeft het onderhouden van uw meubels helemaal niet zo moeilijk te zijn! Wij laten u graag zien u dit het beste aan kunt pakken.

 

onderhoud tuinmeubelen

Het onderhouden van textileen tuinmeubels

Textileen is een doek van polyesterdraden met een coating. Het materiaal is enorm weerbestendig en duurzaam, waardoor het tegen weer en wind bestand is. Zelfs bij extreme temperaturen kan textileen weerstand bieden. Echter, dit stevige materiaal kan wel vervuild raken. Verwijder lichte vlekken gemakkelijk met een eenvoudig sopje en een zachte spons. Voor ernstige vlekken heeft u zwaarder geschut nodig. Gebruik Wicker & Textilene Cleaner als onderhoudsmiddel voor uw tuinmeubel en neem het vuil weg met een doek. Spoel het vlechtwerk vervolgens af en laat het drogen. Uw tuinmeubels zien er weer uit als nieuw!

Het onderhouden van wicker loungesets

Wicker is een sterke vezel die vaak rond een frame uit aluminium wordt gevlochten. Dit vlechtwerk is heel stevig en blijft in goede conditie wanneer u het twee keer per jaar reinigt. Gebruik een niet krassend onderhoudsmiddel voor uw tuinmeubel en spoel uw loungeset na het schoonmaken altijd af met water. Schaf hiertoe bijvoorbeeld Wicker en Textilene Cleaner voor vlechtwerk aan, een onderhoudsmiddel dat wonderen doet voor uw loungeset. Hoewel u uw tuinmeubels het hele jaar door buiten kan laten staan, is het handig om uw loungeset in de wintermaanden te beschermen met een afdekhoes.

Het onderhouden van roestvrij stalen tuinmeubels

Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch roestpuntjes ontstaan door oxidatie van buitenaf. Voorkom de aanhechting van ijzerdeeltjes door uw tuintafel of tuinbank regelmatig te onderhouden. Gelukkig kunt u ook deze roestpuntjes gemakkelijk verwijderen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van uw meubels bewaard blijft. Spuit eerst resten van zand en stof van het staal en behandel uw meubel vervolgens met een middel om roest te voorkomen. Met dit onderhoudsmiddel is uw meubel beschermd tegen vliegenroest. Ook RVS meubels zijn tijdens de wintermaanden kwetsbaar. Plaats deze daarom, als dit kan, binnenshuis. Een afdekhoes is niet aan te raden, omdat deze vlekken kan veroorzaken die niet te verwijderen zijn.

Het onderhouden van natuurstenen tuinmeubels

Natuurstenen tuintafels zijn gemakkelijk schoon te maken met lauw water en een doek. Verwijder grotere vlekken met een onderhoudsmiddel voor natuursteen. U hoeft uw tuintafel ‘s winters niet binnen te zetten. Verwijder vetvlekken en andere vlekken zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze intrekken. Hoe beschermt u uw natuurstenen tuinmeubels?

Het onderhouden van teak tuinmeubels

Teak is een tropisch hardhout met een honingbruine kleur. Langzaam maar zeker verandert deze honingkleur in een zilvergrijze kleur. Het meubel kan echter een groenachtige gloed krijgen wanneer deze niet goed behandeld wordt. Wilt u liever de originele honingkleur behouden? Onderhoud uw teak tuintafel met Teak Protector. Hoe beschermt u uw meubel tegen vlekken? Gebruik het onderhoudsmiddel Teak Shield. Hierdoor trekken vlekken niet in uw teak. Voor kleine vlekjes is een lauw sopje voldoende. Wat nu als uw teak ruw en verweerd is? Geen paniek! Teak bevat natuurlijke olie die zichzelf beschermt tegen verrotting. Om een glad oppervlak terug te krijgen, doet u er goed aan uw teak tuinmeubel op te schuren.

 

onderhoud tuinmeubelen

Het onderhouden van metalen tuintafels

Metalen tuintafels hebben eigenlijk bijna geen onderhoud nodig. Gecoat metaal is sterk en makkelijk te reinigen. Wel moet u uitkijken met agressieve onderhoudsmiddelen. Deze kunnen de coating van het metaal namelijk aantasten. Maak uw metalen tuinmeubels eenmaal per jaar schoon met lauw water en een zachte borstel. Wrijf daarna het staal van uw metalen tuintafel in met een laagje was.

Onderhoudsmiddelen voor al uw tuinmeubels

Wilt u uw tuinmeubels altijd schoonmaken met de beste onderhoudsmiddelen? Tuinmeubels.nl heeft de geschikte middelen voor elke soort tuinmeubel. Wees verzekerd van de juiste aanpak en schaf de cleaners aan die het beste zijn voor uw tuinmeubels. Bekijk al onze onderhoudsmiddelen in de webshop of neem contact met ons op voor advies.