Reinigen van tuinmeubelen, hoe pak ik dat aan?

U herkent het wel: na een lange winter breekt dan eindelijk weer het zonnetje door. De hoogste tijd om de tuintafel en tuinstoelen weer uit de kast te pakken en in de zon te zitten. Maar dan valt uw blik op de zitting van uw geliefde tuinmeubel. Uw meubel zit onder de vieze vlekken. Dat betekent dat u aan de slag moet met reinigingsmiddelen om uw tuinmeubel weer in zijn oude glorie te herstellen. Maar hoe moet dat eigenlijk, tuinmeubels schoonmaken? En gelden er andere methodes voor verschillende soorten tuinmeubels? Wij helpen u uit de brand.

Hoe maak ik kunststof tuinmeubels schoon?

Kunststof tuinmeubels zijn relatief duurzaam en weersbestendig. Daarom is het geen probleem om deze meubels het hele jaar door buiten te laten staan. Of het materiaal snel verweert, hangt af van de kwaliteit van de stof. Voorkom verkleuring door een beschermhoes te gebruiken. Verwijder groene aanslag met zeep en een spons. Ook andere vuiligheden verwijdert u gemakkelijk met een lauwwarm sopje en een niet-agressief reinigingsmiddel. Gebruik in ieder geval geen harde borstel of schuurmiddel wanneer u uw tuinmeubels schoonmaakt, omdat u hiermee het kunststof beschadigt.

Hoe maak ik teakhout tuintafels en stoelen schoon?

Ook teakhout tuintafels zijn relatief eenvoudig schoon te maken. Het materiaal is duurzaam en niet gevoelig voor rotting of slijtage. Neem groene uitslag weg met een sopje van zeep en soda. Vermijd het gebruik van een schuurspons of harde borstel, zodat het vlechtwerk intact blijft. Zijn uw meubels erg vervuild geraakt? Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor uw tuinmeubel. Behandel het teakhout met Teak Cleaner en neem het vuil vervolgens met een schone doek af. Spoel hierna het vlechtwerk af en laat uw meubels drogen.

 

reinigen tuinmeubelen

Hoe maak ik RVS en aluminium tuinmeubels schoon?

Tuinmeubels van roestvrij staal en aluminium zijn wellicht duurzaam, maar wel gevoelig voor roest. Zelfs roestvrij staal kan op den duur roestpunten gaan vertonen door oxidatie van buitenaf. Voorkom roest door uw tuinmeubels ergens droog op te slaan tijdens de koude maanden. Hoe kunt u deze alluminium tuintafels het beste schoonmaken? Begin met het afspuiten van laagjes zand en stof. Behandel uw tuinmeubels vervolgens met een middel om roest te voorkomen. Verwijder vliegroest achteraf met de rust remover. Behandel aluminium tuinmeubelen met een protector, zodat het vuil zich lastig hecht. Werk beschadigingen bij met een laklaag, om te voorkomen dat het oppervlak oxideert en er een witte roestlaag ontstaat.

Hoe maak ik wicker loungesets schoon?

Ook voor wicker loungesets heeft u weinig reinigingsmiddelen nodig. Met een lauw sopje verwijdert u licht vuil. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of hogedrukreinigers, maar behandel het vlechtwerk met een zachte borstel en groene zeep. Spoel uw loungeset na de reiniging af met schoon water, bijvoorbeeld door een tuinslang te gebruiken.

Hoe maak ik mijn metalen tuintafel schoon?

Metalen tuintafels schoonmaken is een eenvoudige klus. Neem het metaal twee keer per jaar af met lauw water een niet-agressief schoonmaakmiddel. Wrijf het materiaal daarna eventueel in met autowax. Hiermee beschermt u uw tuinmeubels. Gebruik nooit schuurmiddel of een schuurspons op uw metalen tuintafel, omdat dit lelijke krassen op kan leveren.

Reinigingsmiddelen voor uw tuinmeubels

De beste reinigingsmiddelen voor uw tuinmeubels vindt u bij tuinmeubels.nl. Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact met ons op wanneer u advies nodig hebt. Wij vertellen u graag welke reiniger u het beste kunt gebruiken.

 

reinigen tuinmeubelen