Een tuinset kopen: welk materiaal past het beste bij mij?

U weet het helemaal zeker: u wilt een nieuwe tuinset kopen. U bent uitgekeken op uw oude tuinmeubels en gaat op zoek naar een materiaalsoort die écht bij u past. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Welke soorten materiaal zijn er allemaal en welke tuinmeubels staan het mooist bij u in de tuin? Wij geven u enkele tips.

Bekijk alle tuinsets
 

Wat voor tuinmens bent u?

Wanneer u een tuinset wilt kopen, is het belangrijk eerst te bedenken hoe vaak u in de tuin zit. Houdt u ervan hele middagen in de tuin te verslijten of bent u meer van de diner- en barbecuefeesten? Kies voor een loungeset voor het meeste zitcomfort. Houdt u het liever wat simpeler? Schaf gemakkelijk een tuintafel aan met bijpassende stoelen. Maar dan rest de vraag: welk materiaalsoort schaft u aan?

Teakhouten tafel

Houten tuinsets geven een gezellige sfeer aan iedere tuin. Teak is een houtsoort die stamt uit Zuidoost-Azië. Met hun robuuste en sterke uitstraling zijn teak tuinmeubels voor elke tuin een geschikte aanvulling. Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en duurzaam door de hoge hoeveelheid oliën en rubberbestanddelen. Na verloop van tijd krijgen houten tuintafels en tuinsets een grijsachtige verweringskleur. Als u de originele kleur wil behouden, doet u er goed aan het hout met een speciale olie te behandelen. Het enige nadeel van teak als materiaalsoort is de zwaarte van uw tuinmeubels. Als u uw meubels vaak wil opbergen, kunt u daarom beter een andere tuinset kopen.

 

tuinset kopen tuinmeubelen

Aluminium tuintafels en stoelen

Aluminium is, in tegenstelling tot hout, superlicht. Daardoor zijn uw meubels gemakkelijk te verplaatsen. Aan de andere kant betekent dit ook dat uw meubels tijdens stormachtig weer door de tuin kunnen vliegen. Berg uw alluminium tuinstoelen daarom op wanneer er slechte weersomstandigheden zijn voorspeld. Aluminium tuintafels en stoelen geven uw tuin met hun strakke en stijlvolle kleuren en motieven een moderne sfeer. Bovendien roest het materiaal niet. Dit maakt het materiaal zeer gebruiksvriendelijk. Vermijd schurende of bijtende producten en maak uw aluminium tuinset schoon met een lauw sopje en een zachte borstel.

Wicker loungesets

Wicker loungesets zijn zeer onderhoudsvriendelijk en geven uw tuin een moderne stijl. Wicker is kunststof vlechtwerk dat vaak om een aluminium frame heen gevlochten is. Het materiaal lijkt op dat van rotan tuinmeubelen, maar wicker is beter bestand tegen weersinvloeden. Laat uw meubelen in de natte maanden daarom gewoon buiten staan. Wicker loungesets bestaan in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Toch behouden ze altijd hun natuurlijke look. Een groot voordeel van wicker is het lichte gewicht van deze materiaalsoort. Maak uw tuinset bovendien eenvoudig schoon met een natte doek.

 

tuinset loungeset kopen tuinmeubels

Kunststof tuintafels

Kunststof tuinmeubels zijn nog altijd erg gewild door hun lichte gewicht en stapelbaarheid. Bovendien vergt deze materiaalsoort slechts weinig onderhoud. Behandel uw kunststof tuintafel met een lauwwarm sopje en groene zeep. Zorg ervoor dat het materiaal lang zijn kleur behoudt door uw tuinmeubels regelmatig schoon te maken. Kunststof kan op veel verschillende manieren verwerkt worden, waardoor het aanbod tuinmeubels zeer gevarieerd is. Kies voor frisse kleuren en ga voor een originele tuinset.

Metalen tuinsets

Ga terug in de tijd door een romantisch aandoende gietijzeren tuinset te kopen. Staal en gietijzer zijn zware materiaalsoorten, waardoor uw tuinmeubels goed bestand zijn tegen zware weersomstandigheden. Het metaal zorgt voor een gezellig sfeertje in iedere tuin. Bedenk wel dat metaal gaat roesten. Behandel uw metalen tuintafel daarom met een coating die het roestproces tegengaat. Een roestlaagje kan ook juist heel sfeervol zijn.

Textileen

Textileen absorbeert geen vocht en vuil, waardoor het snel opdroogt en niet verkleurt. Het materiaalsoort is zeer weersbestendig, waardoor uw tuinstoelen van textileen beschermd blijven tegen invloeden van buitenaf. Maak uw tuinset eenvoudig schoon met een vochtige doek. Voorkom het gebruik van agressieve reinigers en harde borstels.

Tuinmeubels in alle materiaalsoorten

Bent u er al uit wat voor tuinset u wilt kopen? Of twijfelt u nog? Bezoek onze webshop en bekijk ons gehele aanbod. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor advies. Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.