•  

Soorten terrasverwarmers

U geniet zo erg van uw terras dat u ook tijdens de koelere avonden buiten wilt kunnen zitten. Dat kan met de juiste terrasverwarming. Welke terraskachel kunt u het beste kopen? Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Elektrische terraskachels en gas terrasverwarmers

Als u een terraskachel gaat kopen heeft u keuze uit twee soorten terrasverwarming:

  • elektrische terraskachels;
  • gaskachels.

Elektrische terraskachels geven warmte af via een infraroodlamp. Het verwarmingselement in de heater zet deze stroom om in warmte, waardoor u zorgeloos kunt genieten van een verwarmd terras. 90% van deze warmte is binnen 1 seconde beschikbaar. De infraroodstraling werkt op verschillende golflengtes: een korte, middellange en lange golflengte. Kortegolf straling is de krachtigste straling die tot in het lichaam doordringt. Middellangegolf straling valt te vergelijken met de warmte van de zon. Langegolf straling lijkt op de warmte van een centrale verwarming.

Een gas terrasverwarmer is krachtiger en heeft daardoor een groter bereik dan de elektrische terraskachels. Hierbij worden heaters aangesloten op een propaan gasfles, die in het toestel geplaatst wordt. Deze heaters zijn daardoor zeer flexibel en makkelijk te verplaatsen.

 

terrasverwarmer of terraskachel kopen tuinmeubelen

Voordelen elektrische terraskachels

Waarom zou u elektrische terrasverwarming kopen? De warmte is bijna onmiddellijk beschikbaar, waardoor uw terras binnen de kortste keren is verwarmd. De elektrische toestellen zijn vaak compact en gebruiksvriendelijk. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische tafelhaard voor een fijn loungevuur zonder rook of vonken. Regel gemakkelijk de hoogte van de vlam door middel van een regelknop. Het enige waar u op moet letten is het beschikbare en vereiste elektrische vermogen. Voor een gesloten ruimte heeft u ongeveer 175 Watt nodig per m², terwijl een winderig terras zo’n 350 Watt per m² vereist.

Voordelen gas terrasverwarmers

Ook gas terrasverwarmers kennen de nodige voordelen. Gas is een goedkopere brandstof dan elektriciteit, waardoor u voordeliger uit bent met een gas terraskachel. Gasheaters zijn krachtiger, waardoor u een grotere ruimte kunt verwarmen. Door het grote bereik zijn gas terrasverwarmers ideaal voor horecaterrassen. Ook gashaarden bestaan er in veel verschillende uitvoeringen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Cosicube 95 gashaard, gemaakt van sfeervol Douglas hout. Het wonderlijke vlammenspel zorgt voor een warme, gezellige sfeer op het terras.

Tuinhaarden, gashaarden en tafelhaarden

Zijn er zoveel soorten terraskachels dat u door de bomen het bos niet meer ziet? Wij leggen u uit wat voor soorten terrasverwarming er op de markt zijn, zodat u een beter afgewogen keuze kunt maken. Tuinhaarden lijken eigenlijk wel op kachels binnenhuis. In plaats van een rookschuif beschikken deze haarden over een schoorstenen. Zo heeft u geen last van een teveel aan rook. De tuinhaard is met zijn oude en robuuste uitstraling de laatste jaren in populariteit gestegen. Met een gashaard creëert u met één druk op de knop een optisch vlammenspel dat zorgt voor warmte op uw terras. Gashaarden zijn uiterst gebruiksvriendelijk en geven veel warmte af. Een tafelhaard of vuurtafel biedt een originele ervaring. Tafelhaarden zijn zowel geschikt voor propaan als aardgas. Bij aardgas is er sprake van een vaste aansluiting vanuit huis en bij propaan maakt u gebruik van gasflessen die bijgevuld kunnen worden.

    

terrasverwarmer of terraskachel kopen tuinmeubelen

Terraskachels in alle soorten en maten  

Bent u er al over uit of u voor een gaskachel kiest of toch elektrische terrasverwarming wilt kopen? Bij tuinmeubels.nl vindt u een ruim aanbod van de beste terraskachels die uw terras niet alleen verwarmen, maar ook gezellig maken. Bekijk ons uitgebreide assortiment of neem contact met ons op. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen!