•  

Dit zijn dé tuinmeubel trends van 2019

De eerste zonnige dagen van 2019 hebben zich al laten zien en zo net voor de start van maart is het een uitstekend moment om het buitenseizoen voor te bereiden. Wij helpen je graag een handje door een overzicht te maken van dé tuinmeubel trends van 2019! De tuin is en blijft een verlengstuk van de woonkamer waar je in de buitenlucht kunt ontspannen en tot rust komt. Daarnaast zijn er ook specifieke trends op het gebied van materialen en stijlen die we dit jaar vaker terug gaan zien in de tuin. 

Bezoek de webshop
 

Tuinmeubel trend 1: Textileen

De tuin als verlengstuk van de woonkamer is al een bekende trend van de afgelopen jaren. Dat komt ook dit jaar weer terug in de textileen trend. Zitcomfort en luxe van binnenshuis, worden meegenomen naar buiten. Textileen tuinmeubels geven het gevoel dat je op en comfortabele stoel uit de woonkamer zit, maar dan in de tuin! Textileen is een hoogwaardig materiaal, dat vaak wordt toegepast in strakke designs. De stof is weersbestendig, vergt weinig onderhoud en droogt snel. 

Tuinmeubel trends 2019

Tuinmeubel trend 2: Aluminium lounge- en tuinsets

Ook de aluminium tuinmeubels brengen meer en meer comfort in de tuin. Het assortiment aan aluminium tuinmeubels wordt steeds diverser, variërend van loungesets tot tuinsets en diverse meubels in allerlei soorten en maten. De kleuren zwart en wit blijven zeer populair op het gebied van aluminium, maar er komen dit jaar wel meer fijne en subtiele lijnen in. Aluminium is een zeer sterk materiaal, licht van gewicht en vergt weinig onderhoud. Tevens is het zeer weersbestendig en geeft het een zeer eigentijdse uitstraling. Er zijn diverse mogelijkheden, van aluminium ligbedden tot aan aluminium loungesets!

Tuinmeubel trend 3: kunststof

Kunststof tuinstoelen zijn ons allemaal bekend, maar ook deze blijven verder ontwikkelen naar nieuwe stijlen en kleuren. Neem bijvoorbeeld kunststof tuinstoelen die steeds meer opvallende designs hebben, zoals strak en modern, een stapelstoel, een elegant kuipstoeltje, of kunststof gecombineerd met grappige designs zoals houten pootjes. Er zijn met kunststof vele combinaties mogelijk, bijvoorbeeld teakhouten tafels, voor een natuurlijke uitstraling. 

De tuinmeubel trends van 2019

Tuinmeubel trend 4: natuurlijke materialen

Als we het hebben over natuurlijke materialen, gaat het niet alleen om bloemen en planten in de tuin. Ook tuinmeubels van natuurlijke materialen brengen een rustgevende werking en een mooie uitstraling. Teakhout en rotan zijn hier goede voorbeelden van. Teakhout is mooi, stevig en kan zowel stoer als lieflijk ogen. Teakhout brengt de tuin rust en warmte qua uitstraling en teakhouten tuinmeubelen worden sinds dit seizoen ook steeds vaker gecombineerd met 'rope', een kunststof touw. Deze combinatie zorgt voor een robuust geheel. Ook rotan is een natuurlijk materiaal dat voor zowel binnen als buiten zeer veelzijdig is. Met rotan tuinmeubelen haal je een stukje Indonesië in de tuin waardoor je zeker weten tot rust komt. 

Welke tuinmeubel trend van 2019 past bij jouw tuin en jouw wensen? Bekijk het volledige aanbod in onze webshop of in de showroom!