De parasol beschermt jou tegen de zon, maar bescherm jij jouw parasol ook?

Zon, zomer, parasol. Natuurlijk vinden we het heerlijk om in de zomer van de zon te genieten, maar uit de zon kunnen zitten of liggen is net zo belangrijk. Met een groot assortiment aan middenstok en zweefparasols heb je zo een parasol gevonden die bij jouw ruimte en jouw wensen past. Maar als de parasol eenmaal bij jouw thuis staat, hoe onderhoud je deze dan het beste?

Schoonmaken en beschermen van je parasol

Het lijkt misschien logisch, maar ook een parasol heeft onderhoud nodig. Het parasoldoek krijgt veel te verduren in de zomer, wind, uv-stralen, regen en vuil. Met de onderhoudsproducten van 4 Seasons Outdoor blijven jouw tuinmeubels langer mooi en vlekvrij. Zo is er de speciale 4SO Cushions & Parasol protector die je parasoldoek preventief beschermt tegen weersomstandigheden en vuil. Tevens verwijder je vlekken eenvoudig met het 4SO onderhoudsmiddel.

4so Cushions & parasol protector

 

 

Opbergen van je parasol

De meestvoorkomende schade aan parasols is weerschade. Dit komt vooral voor wanneer parasols uitgeklapt blijven staan tijdens wind- en regenbuien. Voor je eigen veiligheid en die van je parasol adviseren wij altijd om je parasol in te klappen wanneer deze niet in gebruik is. Tevens een goede reden om je parasol in te klappen wanneer deze niet gebruikt wordt: uv stralen. De vele zonuren in de zomer hebben invloed op de verkleuring van het doek. Daarom is het niet alleen belangrijk om je parasol in te klappen maar ook te beschermen met een passende parasolhoes. Elke type parasol vraagt om een specifiek type hoes, wij bieden hoezen voor alle vormen, soorten en afmetingen parasols.

In de winter adviseren we de parasol op te bergen in een schuur of garage wanneer je daar de mogelijkheid voor hebt, anders moet de parasol altijd beschermt worden met een goede parasolhoes. Zo heb je gegarandeerd jarenlang plezier van je nieuwe parasol!