•  

Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubels?

Tips voor onderhoud van Textileen

Voorkomen

Wil je vervuiling en vlekken op je textilene tuinmeubels voorkomen? Gebruik dan 4SO Wicker & Textilene Protector. Hiermee behouden jouw tuinmeubels langer hun nieuwe uitstraling, dit werkt ook tegen verkleuring door UV-straling.

Behandelen

Lichte vervuiling kan worden verwijderd met een warm sopje en een zachte borstel of spons. Het gebruik van een agressieve reiniger, schuurspons, harde borstel of hogedrukspuit wordt afgeraden omdat deze het textileen kunnen beschadigen.

Voor zwaar vervuild textileen kun je beste een speciale niet schuimende cleaner gebruiken zoals 4SO Wicker & Textilene Cleaner. Na gebruik van de cleaner neem je het vuil af met een schone doek. Spoel vervolgens het textileen af en laat alles drogen.


 

Tips voor onderhoud van Wicker / Vlechtwerk (Kunststof Rotan)

Wicker tuinmeubels kunnen het gehele jaar buiten staan. Wel is het verstandig de meubels in de winter binnen te zetten als je daar de mogelijkheid toe hebt. Als je toch besluit de meubels buiten te laten staan is het aan te raden de meubels af te dekken met een beschermhoes.

Schoonmaken

Lichte vervuiling kan worden verwijderd met een warm sopje en een zachte borstel of spons. Het gebruik van een agressieve reiniger, schuurspons, harde borstel of hogedrukspuit wordt afgeraden omdat deze het vlechtwerk kunnen beschadigen.

Bij zwaar vervuild vlechtwerk kun je het beste een speciale niet schuimende cleaner te gebruiken zoals de 4 Seasons Outdoor Wicker & Textile cleaner. Na gebruik van de cleaner neem je het vuil af met een schone doek. Spoel vervolgens het vlechtwerk af en laat alles drogen.

Onderhoud

Ter voorkoming van vervuiling, vlekken en verkleuring gebruik je eenvoudig de 4SO Wicker & Textilene Protector Hierdoor behouden de tuinmeubela langer hun nieuwe uitstraling


 

Tips voor onderhoud Roest Vrij Staal

Weersomstandigheden en seizoenen hebben geen invloed op het uiterlijk van RVS. Je kunt de tuinmeubels dus het gehele jaar buiten laten staan. Schoonmaken van RVS is erg simpel. Je begint met het weghalen van eventuele resten zand en stof. En maakt de tafel schoon met lauw water, gebruik nóót een staalwol sponsje. Voorkom eet en drinkvlekken door het gebruik van onderzetters. Vettige aanslag op de meubels kun je eenvoudig verwijderen met slaolie. Wil je een mooie glanzende tafel? Gebruik dan enkele druppels olijfolie om de tafel mee in te smeren. De oppervlakkige roestvariant vliegroest die wel op rvs kan ontstaan is eenvoudig te behandelen met 4SO Stainless steel Rust Remover & Restorer.


 

Tips voor onderhoud Natuursteen

Natuurstenen tuintafels kunnen het gehele jaar buiten laten staan. De tuintafels zijn het beste schoon te maken met lauw water en een speciaal schoonmaakmiddel namelijk Golden Care Natuursteen Cleaner. Traditionele schoonmaakmiddelen bevatten namelijk zuren die de tafel kunnen aantasten. Vetvlekken dienen direct verwijderd te worden om te voorkomen dat de vlek intrekt en lastiger te behandelen wordt.

Ook is de tafel te behandelen met Golden Care Natuursteen kleurverdieper. Deze verdiept de kleur van jouw natuursteen en geeft de natuurstenen tuintafel een wet-look-effect zonder glans.


 

Tips voor onderhoud Teak

Schoonmaken

Teakhout heeft van nature een olie die beschermend werkt, waardoor het relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het is aan te raden om het hout af en toe even af te nemen met een sopje om zo aanslag te voorkomen. Met 4SO Teak Cleaner krijg je vuil en vergrijzing weer eenvoudig van je teakmeubels af.

Behandelen

Onbehandeld teakhout wordt door weersinvloeden zilvergrijs. De grijze kleur is een laagje dat boven op het onbehandelde teakhout zit en is niet schadelijk voor het hout. Als je liever de originele houtkleur wilt houden, dan kun je jouw tuinmeubels behandelen met 4SO Teak Protector. Deze breng je éénmaal per jaar goed aan zodat de originele kleur van het teakhout behouden blijft.

Om te voorkomen dat er vlekken in het teakhout trekken dienen je de tuinmeubels te behandelen met 4SO Teak Shield. Kleine vlekjes behandel je met een lauw sopje. Gebruik geen hogedrukspuit aangezien deze de toplaag verwijdert en jouw meubel ruw maakt.

Voor Vintage teak is er de 4SO Vintage Teak Protector die de vintagelook herstelt en behoudt.


 

Tips voor onderhoud Metaal

Metaal behoeft nauwelijks onderhoud. Net als bij aluminium maak je de tuinmeubels minstens een keer per jaar schoon met lauw water en een niet agressief schoonmaakmiddel. Eventueel wrijf je het staal daarna in met een laagje was.

*Lees altijd de gebruiksaanwijzing van jouw reinigingsproducten en tuinmeubels voor eventueel afwijkend gebruik.